Κλείσιμο

Οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ

Με εξαίρεση τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις προγραμματισμένες επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στην 72η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρης Μπακατσέλος.

Η ΔΕΘ ΑΕ, που έχει την ευθύνη του πολιτικού σκέλους της διοργάνωσης της 72ης ΔΕΘ, αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες δεξιώσεις - μεταξύ των οποίων και η καθιερωμένη προς τιμήν του πρωθυπουργού - για να αποδώσει τα έσοδα στους πυρόπληκτους Πελοποννήσου και Εύβοιας.

Αναλυτικότερα, με βάση τις αλλαγές στο πρόγραμμα του κ. Καραμανλή, που συμπτύσσεται λόγω του εθνικού πένθους, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους χώρους της 72ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ, στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου (8/9).

Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", αλλά τόσο η καθιερωμένη δεξίωση των εγκαινίων, όσο και το δείπνο προς τιμήν του δεν θα παρατεθούν.

Παράλληλα, η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, που είχε προγραμματιστεί για τη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί τελικά μία ώρα νωρίτερα, στις 12.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γεώργιος Παπανδρέου, θα "ανοίξει" το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", ενώ στις 15.00 θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και το σύλλογο εργαζομένων στη HELEXPO.

Θα ακολουθήσει επίσκεψή του στους χώρους της Εκθεσης. Στις 8 το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, έχει ως εξής: στις 10 το πρωί της Δευτέρας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός".

Στους χώρους της ΔΕΘ θα βρίσκεται την Τρίτη 11/9 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα συναντηθεί με τη διοίκηση της HELEXPO στις 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου, δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο.

Πηγή: skai.gr