Κλείσιμο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη Σύνοδο

Αρνητικές ήταν οι αντιδράσεις όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσον αφορά την στάση που τήρησε ο έλληνας πρωθυπουργός κατά τις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

ΠΑΣΟΚ. \"Η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των αδιεξόδων της πολιτικής της και την αδυναμία της να χειριστεί τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει στη χώρα. Αυτή η αδυναμία -αλλά και αμηχανία- αποτυπώθηκε πλήρως στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ\", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

ΚΚΕ. \"Η συμμαχία των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων με τις ΗΠΑ, καθώς και τα 58 χρόνια της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, για τα οποία είναι περήφανος ο Έλληνας πρωθυπουργός, έχουν κοστίσει ακριβά στον ελληνικό λαό, στον κυπριακό, στους λαούς των Βαλκανίων\", αναφέρει σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

ΣΥΝ. \"Η χώρα μας πρέπει να έχει φιλειρηνική πολιτική και να διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων στις διεθνείς σχέσεις στη βάση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του Διεθνούς Δικαίου και όχι από τη μεσολάβηση ή την επιδιαιτησία των ΗΠΑ\", τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Ν. Χουντής.

ΛΑΟΣ. \"Καλές οι χειραψίες και οι φωτογραφίες με τον κ. Ομπάμα, αλλά τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής είναι χείριστα. Τα Σκόπια για τον πρόεδρο των Η.Π.Α. έγιναν \'Μακεδονία\', ενώ ο ίδιος και η Χίλαρι έδωσαν χείρα στήριξης και αναβάθμισης στην Τουρκία και η Αθήνα έμεινε με τις χειραψίες\", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ., Κυριάκος Βελόπουλος.
Πηγή: skai.gr