Οδηγός η αλήθεια

Αυστηρό μήνυμα σε υπουργούς για την επιλογή συνεργατών και δέσμευση ότι κανένα πρόβλημα δεν θα κρυφτεί κάτω από το χαλί έστειλε ο πρωθυπουργός, μετά την αποδοχή παραίτησης του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για θέμα ηθικής τάξης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση των ομολόγων και προχώρησε στις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται.

Καθήκοντα υπουργού Απασχόλησης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,
Αφορμή για την παραίτηση Τσιτουρίδη, αποτέλεσε δημοσίευμα αποκάλυψη της Καθημερινής, ότι ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης, έχει ζητήσει το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του στενού συνεργάτη του κ. Τσιτουρίδη, ειδικού γραμματέα του υπουργείου, Ευγένιου Παπαδόπουλου, για παλαιότερη υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

src=/upload_files/Image/Grafika

Την παραίτηση του υπέβαλε το Σάββατο και ο
Το ποτήρι είχε πλέον ξεχειλίσει δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Μιλτιάδης Έβερτ, σχολιάζοντας την αποπομπή Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση. Όπως είπε υπήρχε μόνιμο πρόβλημα στη κυβέρνηση και έπρεπε να δοθεί ένα τέλος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να εξετάσει την υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης. Μειωμένης ευθύνης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητώντας εκ νέου εκλογές.

Από τη πλευρά του το ΚΚΕ σημειώνει οι προσωπικές ευθύνες δεν ξεπλένουν τις πολιτικές που έχει η κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων.

Ο Συνασπισμός κάλεσε τον πρωθυπουργό να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και επανέλαβε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Πηγή: skai.gr