Οδηγίες Πολύδωρα προς αδελφούς Παλαιοκώστα

Να παραδοθούν κάλεσε τους αδελφούς Παλαιοκώστα ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν. Τους πρότεινε, μάλιστα, να αξιοποιήσουν τις νομικές δυνατότητες που έχουν, καθώς θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει ποτέ φόνο. Ερωτηθείς γιατί δεν πυροβόλησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά τη διάρκεια της απόδρασης, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης ανέφερε ότι εκείνος δε θα πυροβολούσε, καθώς - όπως είπε - δε θα επέβαλε τη θανατική ποινή. Σε ό,τι αφορά παλαιότερη κριτική που είχε ασκήσει σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης με την απόδραση του Πίτερ Σέντομ μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, τόνισε ότι εκείνη η δήλωση ήταν πολιτικής κριτικής και είχε τη βασιμότητά της για εκείνα τα δεδομένα. Σχολιάζοντας, τέλος, τις μεταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων έκανε λόγο για «ουσιαστική κίνηση».
Στο μεταξύ, στην ταυτότητα των δύο ατόμων που νοίκιασαν το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η απόδραση το απόγευμα της Κυριακής από τις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές. Γνωστή - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - είναι και η ταυτότητα των δύο γυναικών που είχαν συμμετάσχει στην πρώτη αναγνωριστική πτήση. Πρόκειται για μία Ελληνίδα και μία Γιουγκοσλάβα.
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του αλβανού συγκρατούμενού του. Αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο την απόδραση να μην οργάνωσε ο αδελφός του Νίκος, αλλά φίλοι του Αλβανού.
Πηγή: skai.gr