Κλείσιμο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπου

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου στη Βενετία παραβρέθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης. «Ήταν ιδιαίτερη τιμή να παρευρεθώ στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου μεταφέροντας και τις προσωπικές ευχές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Βλάσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος, έπειτα από σημαντική προσφορά 14 ετών στη Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας, κλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιταλίας Γενναδίου. Ο ίδιος καλείται να εκπροσωπήσει την Ορθοδοξία στην Ρωμαιοκαθολική Ιταλία με την οποία η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις, όπως και με το Βατικανό.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία, ύστερα από μήνες, εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, να μεταβώ στη Βενετία για να συναντηθώ διά ζώσης, τόσο με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Ιταλίας, όσο και με τη διοίκηση του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας. Παρά τα εμπόδια και τους γνωστούς σε όλους μας περιορισμούς κατά το τελευταίο έτος, το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ούτε λεπτό σταματήσει την επαφή του με τους Έλληνες που ζουν στο Εξωτερικό. Αντιθέτως, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ώστε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και τη στήριξή μας στο έργο των αποδήμων μας», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Την προσεχή εβδομάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο καθώς και με φορείς και εκπροσώπους της ομογένειας της Πόλης.

Πηγή: skai.gr