Ο Σουφλιάς επιμένει για Μετρό και επιτίθεται

Επίθεση κατά της εφημερίδας «Καθημερινή» και του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας σε έντονο ύφος στην κριτική που του έγινε τις τελευταίες ημέρες για τις υπερβάσεις στην επέκταση του μετρό προς το Αιγάλεω.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και όταν του ζητήθηκε από ανταποκριτή της εφημερίδας «Ημερησία» - η οποία ως γνωστό ανήκει στο συγκρότημα του κ. Μπόμπολα -, να σχολιάσει τα τελευταία δημοσιεύματα για το θέμα, ο κ. Σουφλιάς έκανε λόγο για «κακόπιστη κριτική που γίνεται από την εφημερίδα Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ». «Το έργο αυτό ξεκίνησε το 2002 και η σύμβαση υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «εάν θεωρεί η εφημερίδα ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να τις αποδώσει αυτούς που έχουν την ευθύνη».
Ακόμα, ο κ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι επί των ημερών του δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου, επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει καμία εταιρία, καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, ούτε με οικονομικά συμφέροντα. «Κανένα μέσο ενημέρωσης δε θα μου επιβάλει πολιτική στο ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε για να υποστηρίξει συμφέροντα, είτε για να ικανοποιήσει επιθυμίες του έναντι άλλων» κατέληξε.
Θανάσης Τσίγγανας
Πηγή: skai.gr