Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο επεισόδιο του Microsoft Synthesis

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με τον Παύλο Τσίμα στο 4ο online επεισόδιο του Microsoft Synthesis που ολοκληρώθηκε σήμερα.

O Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που επιφέρει η πανδημία στην εργασία, την αντιστροφή του brain drain και την εικόνα των Ελλήνων για το κράτος:

«Αν αυτή η κρίση απέδειξε ότι κάποιος μπορεί να δουλεύει από οπουδήποτε, γιατί να μην δουλεύει από έναν πολύ ωραίο τόπο; Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ασφαλής. Αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Βλέπουμε κόσμο ο οποίος θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. Ίσως η καλύτερη διαφήμιση για την αντιστροφή του brain drain ήταν αυτό που έγινε, στον κορονοϊό. Γιατί αντιμετώπισε τις παθογένειες που οδήγησαν πάρα πολλούς νέους ανθρώπους να φύγουν: την κακοπιστία, την έλλειψη αξιοκρατίας, την εικόνα ότι συχνά είμαστε ένα κράτος μπάχαλο. Όλα αυτά άλλαξαν και η προστιθέμενη αξία αυτής της εμπειρίας έχει τεράστια σημασία και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για την επόμενη μέρα».

«Η εξέλιξη περνάει μέσα από την προσαρμοστικότητα. Η προσαρμοστικότητα και στην ίδια τη φύση είναι ο τρόπος με τον οποίον προχωράμε και αλλάζουμε. Και κοινωνίες οι οποίες δείχνουν προσαρμοστικότητα είναι αυτές που τελικά θα μπορέσουν να προχωρήσουν και να ενσωματώσουν τις αλλαγές τις οποίες πρέπει να κάνουν. Βεβαίως και πρέπει να αλλάξουμε. Και αλλάζουμε ήδη. Και αυτές οι αλλαγές, που πολλές είναι αλλαγές προς το καλύτερο, είναι ένα μεγάλο κεκτημένο για τη χώρα».

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κορυφαίος Έλληνας κοινωνιολόγος-βιολόγος και καθηγητής του Yale κ. Νικόλας Χρηστάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα τα κατάφερε μεν στη διαχείριση της πανδημίας, ωστόσο ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθότι έχει ήδη επιστρέψει σε κάποιες χώρες.

Το τελευταίο επεισόδιο του Microsoft Synthesis προβλήθηκε σήμερα με κεντρικό θέμα πώς η τεχνολογία μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει την κοινωνία με τη συμμετοχή του Προέδρου της Microsoft Brad Smith, της Αφροδίτης Παναγιωτάκου Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση καθώς επίσης και εκπροσώπων ΜΚΟ και οργανισμών.

Το περιεχόμενο του Microsoft Synthesis θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο on demand στο ακόλουθο link.
 

Πηγή: skai.gr