Ο πρωθυπουργός για το σεισμό

Τη θλίψη του για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από τον ισχυρό σεισμό στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται για επίσκεψη εργασίας.

\"Η σκέψη μου αυτές τις ώρες είναι στους συμπολίτες μας που πλήττονται\", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: \"Μαζί με τη θλίψη όλων για τα συμβαίνοντα και για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η Πολιτεία και πάλι θα βρεθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται\".

\"Έδωσα ήδη εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να κινήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πέρυσι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε αμέσως όσοι έχασαν τη μόνιμη κατοικία τους να λάβουν μία πρώτη οικονομική αρωγή\", ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή, ήταν σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργο Σουφλιά και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ενημερώθηκε για όλες τις παραμέτρους που αφορούν το σεισμό και έδωσε εντολή να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης εργασίας, θα αναχωρήσει για την Ελλάδα και δεν θα μείνει να δει το παιχνίδι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το βράδυ της Τρίτης στο Σάλτσμπουργκ, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Πηγή: skai.gr