Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τα εκτός έδρας των στελεχών του Στρατού Ξηράς

«Στην παρούσα φάση, το ΓΕΣ προέβη στην ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η -κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό- οικονομική αποζημίωση του συνόλου των εμπλεκομένων, μετά την ενίσχυση του προϋπολογισμού του από το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας».  Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Πληρωμή των στελεχών του Στρατού Ξηράς για τις εκτός έδρας ημέρες».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος με την απάντηση του:

«- Από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) προβλήθηκε, προς το καθ' ύλη αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, η αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των προϋπολογισμών των Γενικών Επιτελείων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιτήρησης που έλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

-Το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με συνολικό ποσό 36.630.000 ευρώ. Από το εν λόγω ποσό, πιστώσεις ύψους 9.470.000 ευρώ εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εκ των οποίων 4.400.000 ευρώ επί του Αναλυτικού Λογαριασμού Εξόδων 2420403001, που αφορά σε «Έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού». 

Κατόπιν αυτών, στην παρούσα φάση, το ΓΕΣ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, η συμβολή του οποίου στην επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών είναι καθοριστικής σημασίας, προέβη στην ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η -κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό- οικονομική αποζημίωση του συνόλου των εμπλεκομένων», κατέληξε.  

Πηγή: skai.gr