Κλείσιμο

Ο Μητσοτάκης μιλά για τις πολιτικές εξελίξεις

Σημαντικό γεγονός που ενισχύει σημαντικά τις ΗΠΑ και δημιουργεί προϋποθέσεις για να εξελιχθούν καλύτερα τα εσωτερικά προβλήματα στο Ιράκ χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η σύλληψή του δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα συγχαρητήρια Σιράκ και Σρέντερ προς τον Μπους και επέκρινε τον κ. Σημίτη γιατί δεν συνεχάρη τις ΗΠΑ, όπως είπε, σημειώνοντας «αυτό είναι κόμπλεξ, δεν είναι πολιτική».
Στη συνέντευξή του στο MEGA και στο Γιάννη Λοβέρδο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις «εκλογές» στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει εκεί, το αποτέλεσμα αποτελεί θρίαμβο της αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Τούρκοι που μπορεί να δεχθούν διαπραγματεύσεις με βάση το σχέδιο Ανάν υπό την πίεση Ευρώπης και Αμερικής.
Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Σημίτη για την πολιτική του, λέγοντας ότι εγκληματεί έναντι της χώρας και της οικονομίας γιατί δεν προχωρά σε πρόωρες εκλογές και χαρακτηρίζοντας πολιτικά απαράδεκτο να επιχειρεί να εξαντλήσει τις συνταγματικές προθεσμίες.
Παράλληλα επέμεινε στις αντιρρήσεις για την επιστροφή του Α. Σαμαρά στη ΝΔ, λέγοντας ότι είναι πολιτικό και ηθικό το πρόβλημα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τέλος ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα δεν έχει κλείσει, επικαλούμενος τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που θα έρθει, θα συνεχίσει την έρευνα.
Πηγή: skai.gr