Ο Μ. Σουλτς έδιωξε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής από το EK (vid)

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, ο οποίος απεβλήθη με απόφαση του προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, όπου ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν» ήταν η αιτία.

Ο Μ. Σουλτς θεμελίωσε την απόφασή του στα άρθρα της Συνθήκης της ΕΕ, λέγοντας ότι «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ». 


«Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ και ανακοίνωσε:

«Γι αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός».

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» καλώντας τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.




Προκλήσεις και στο ελληνικό κοινοβούλιο - Κράτος δολοφόνος το Ισραήλ, λέει ο Παππάς

Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται πάντως και εντός Βουλής, καθώς σήμερα, σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο βουλευτής Χρήστος Παππάς. Προέβη σε κήρυγμα μίσους κατά των μεταναστών, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίωσε με αιμοσταγείς δολοφόνους ενώ προχώρησε και σε βαρύτατες ύβρεις κατά του Ισραήλ, κράτους – συμμάχου της Ελλάδας, το οποίο αποκάλεσε «κράτος - δολοφόνο».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση σε όσα ακούστηκαν. Παρόντες ήταν εξάλλου τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διασποράς Γ. Αμανατίδης αλλά και ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος.

«Πράγματι, έχουμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και την Ιορδανία, οι οποίες βέβαια το διάστημα αυτό -και όχι μόνο αυτό, της Συγκυβέρνησης, αλλά και της Συγκυβέρνησης Σαμαρά- κλονίζονται, με τη γειτνίασή μας πλέον και με τις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει –καλώς ή κακώς- με το κράτος δολοφόνο της περιοχής, το Ισραήλ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χ. Παππάς.

«Μόνο η Ελλάδα μένει ξέφραγο αμπέλι να έρχονται εδώ του κόσμου όλοι οι κατατρεγμένοι» προσέθεσε λέγοντας ότι «εγκλωβίζονται εδώ νόμιμοι κ μη νόμιμοι αφού όλοι υψώνουν φράχτες» για να υπογραμμίσει: «Αυτοί που υψώνουν κομμένα κεφάλια ανθρώπων έρχονται εδώ και οι υπουργοί λένε ότι θα βοηθήσουν στο δημογραφικό».

Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει σχέδιο νόμου τις επόμενες ημέρες για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σημειώνοντας: «λύσεις υπάρχουν πολιτική βούληση χρειάζεται». 


Πηγή: skai.gr