Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση του Πρωθυπουργού διεγράφη ο βουλέυτής Κωνστατνίνος Μπογδάνος από τη Νέα Δήμοκρατία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.» 

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές ρτο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Είχε προηγηθεί θερμό επεισόδιο με δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή της ΝΔ Κων/νου Μπογδάνου,από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Βουλή. 

Σχολιάζοντας δηλώσεις του βουλευτή στις οποίες είχε αναφέρει ότι μεγαλύτερος εχθρός από τους Τούρκους είναι οι κομμουνιστές ο κ. Δένδιας επισημαίνοντας ότι ομιλεί εκ μέρους της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», σημείωσε ο υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είχε απευθύνει προειδοποίηση όταν ιστοσελίδα δημοσιοποίησε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, επειδή κάποια εξ αυτών έμοιαζαν ξένα, με τον βουλευτή να κοινοποιεί το δημοσίευμα στα socila media.

Τότε ο κ. Οικονόμου είχε δηλώσει:"Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, πόσω μάλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανήλικων. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση, αδιαπραγμάτευτη, για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη  μας πρέπει να τηρούν αυτή την αρχή λόγω και έργω. Ήταν λάθος η πράξη του κ. Μπογδάνου δε συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Ο κ. Μπογδάνος αναγνώρισε το λάθος με την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δε θα μπορούν να γίνονται ανεκτά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Πηγή: skai.gr