Νέο σόου Τζάκρη στη Βουλή: «Καταντήσατε τη χώρα το καλύτερο πελατάκι»

Νέο σόου έδωσε πριν από λίγο στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την ομιλία της στη βουλή για το νομοσχέδιο με τα εξοπλιστικά, εκτοξεύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς...καφενείου.

Η κ. Τζάκρη αναφερθείσα στο σχέδιο νόμου για τα Rafale και τις φρεγάτες Behlarra σημείωσε ότι«εμείς δεν είμαστε πολιτικά παπατζήδες όπως εσείς που καταψηφίσατε τη συμφωνία την επίλυση του μακεδονικού» και πρόσθεσε «δεν ξέρω αν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη γιατί καταστήσατε τη χώρα μας στο καλύτερο πελατάκι». 

Όπως είπε, χάθηκαν 31 μήνες γιατί εσείς αναζητούσατε διαφορετικά deals, προσθέντοντας ότι εχει διαρραγεί ο κρίσιμος σύνδεσμος της διπλωματίας και υπάρχει τεράστιο χάσμα της στρατιωτικής και πολιτικής ικανότητας της χώρας. 

«Ενώ είστε αποδεδειγμένα πατριδηκάπηλοι, την επόμενη ημέρα καταστήκατε τιμητές...γιατί αυτό είστε. είστε καιροσκόποι», σημείωσε. 

Μάλιστα, εξαπέλευσε προσωπική επίθεση κατά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά σημειώνοντας ότι «η πατρίδα δε γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες να φωτογραφίζονται βάζοντας τζάκετ και από πίσω απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα να πέφτουν βροχή. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες διαφθοράς.  Αυτά τα αφήσαμε και με την προηγούμενη και την προπροηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούσε η οικονομική και παραλίγο να έρθει και κατάρρευση της χώρας». 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε τον λόγο για να της απαντήσει επισημαίνοντας ότι «δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς. Πάντως σίγουρα εσείς είστε εκτός χρόνου και τόπου. Τα πράγματα που είπατε δεν έχουν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα». 

Τόνισε δε ότι «σας προκαλούμε να έρθετε στο υπόγειο να ενημερωθείτε. Οι συμβάσεις που σήμερα ψηφίζονται από τη Βουλή, ίσως είναι από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους που δεν είναι προϊόν μεσαζόντων. Προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας και με πλήρη διαφάνεια. Είναι ντροπή αυτά που λέτε και υπάρχουν εδώ πέρα άνθρωποι που έχουν εμπειρία στο κομμάτι αυτό και θα σας παρακαλούσα με πολύ σεβασμό να τους συμβουλευτείτε». 

Μάλιστα, την κάλεσε να ανακαλέσει τα περί διεφθαρμένων μεσαζόντων που είπε. 

Τότε, η κ. Τζάκρη είχε νέο επεισόδιο με τον προεδρεύοντα της Βουλής, κ. Μπούρα στον οποίο φώναζε να της δώσει ξανά τον λόγο κι εκείνος της έλεγε ότι δεν υπάρχει δευτερολογία. 

Πηγή: skai.gr