Κλείσιμο

Νέο αίτημα Καραμανλή για άμεση προσφυγή στις κάλπες

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κράτος της διαφθοράς και της ασυδοσίας και το καθεστώς της ατιμωρησίας, κάτι που ομολογούν, όπως σημείωσε, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για μια ακόμη φορά χθες υπεξέφυγε ερωτήσεις για απευθείας αναθέσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα και προτίμησε, όπως είπε, να κλείσει τα μάτια μπροστά στα προβλήματα που η δική του ανοχή εξέθρεψε και γιγάντωσε. Η ανευθυνότητα, είπε, και η καθεστωτική συμπεριφορά ξεφεύγει από κάθε όριο, καθώς η ήττα γίνεται όλο και πιο βέβαια.
Ο κ. Καραμανλής επικαλέσθηκε πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ελλείμματα και την ανεργία και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ισοπεδώνει τίποτα, ούτε υποστηρίζει πως δεν έγινε τίποτα στα χρόνια που πέρασαν, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως όσα έγιναν είναι λίγα μπροστά στα τεράστια κονδύλια που έχουν διατεθεί στη χώρα μας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα, το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ, τις καθυστερήσεις στο μετρό, σημειώνοντας ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, καθώς όταν δοθεί σε λειτουργία ο σταθμός στο Περιστέρι δεν θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Επίσης, είπε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι προσβάσεις από τις δυτικές στις ανατολικές συνοικίες και προς το κέντρο και ζήτησε να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στους κόμβους που αποτελούν πύλες για το δήμο Περιστερίου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ελλείψεις στο πράσινο και μίλησε για την ανάπλαση του Ποικίλου Ορους, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια επικράτησαν εργολαβικοί σχεδιασμοί και πολιτικές εμπορικής και οικιστικής αξιοποίησης των νευραλγικών ελεύθερων αστικών χώρων. Μίλησε για φραγμό στην άκρατη τσιμεντοποίηση και ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο τη δημιουργία των ελευθέρων χώρων αναψυχής και πρασίνου στον αστικό ιστό.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι το 2004 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του ιστορικού κύκλου της μεταπολίτευσης με αίτημα της κοινωνίας μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, ένα καλύτερο σύστημα περίθαλψης, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ένα κράτος συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο των πολιτών.
Τόνισε ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι και όσοι επιχειρούν να σπείρουν τέτοιες ισοπεδωτικές πολιτικές δεν επιδιώκουν παρά μόνο την υποταγή του κόσμου στη μιζέρια και τη συντήρηση και είναι εκείνοι που αισθάνονται να καταρρέει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, είναι οι προπαγανδιστές μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες.
Σημείωσε ότι δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, ούτε πρόκειται να καλλιεργήσει προσδοκίες που θα μείνουν ανεκπλήρωτες, ενώ έκανε λόγο για μια πολιτική που οδηγεί σε επανάσταση στην καθημερινότητα.
Επανέλαβε ότι σύντομα το κόμμα του θα παρουσιάσει το χάρτη του λεκανοπεδίου, που θα αποτελεί οδηγό επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης και κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι, κάτι που όπως επισήμανε αποτελεί συμφωνία τιμής δεσμευτική για τη νέα διακυβέρνηση.
H απάντηση του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Ο κ. Καραμανλής εγκατέλειψε σήμερα το προσωπείο του μεσαίου χώρου και ξαναγύρισε στο διχασμό, στις ύβρεις, στον φανατισμό.
Αυτό ειναι το το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς, αυτό που θα καταδικάσει ο ελληνικός λαός και στις εκλογές την Ανοιξη.
Οσο για την εθνική άμυνα δεν ειναι μόνο οτι εχουν γίνει ολα με απόλυτο σεβασμό στη διαφάνεια και στα χρήματα του ελληνικού λαού, είνει οτι με τον εξορθολογισμό που εγινε, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, ενοικονομήθηκαν δαπάνες 2,5 δις ευρώ το χρόνο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής.
Δημοσιογράφος- Κύριε Υπουργέ για ακόμη ενα Σαββαοκύριακο εχουμε δημοσιεύματα με σενάρια ανασχηματισμού.
Υπουργός-- Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.Πάρτετο απόφαση.Κοιτάμε τη δουλειά μας, την ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό και τα προβλήματα του.
Πηγή: skai.gr