Νέες πιέσεις για Κλαδά - Ανδριανό

Το αίτημα για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρου Κλαδά, του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, και του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανού, επαναφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μετά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα συνυπέγραψε και ο ΛΑΟΣ.

Κατόπιν αυτού συμπληρώνεται το ποσοστό των 2/5 που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για την υποχρεωτική κλήτευση προσώπων σε Διαρκείς Επιτροπές.

Ανοιχτό, πάντως, παραμένει το ενδεχόμενο το αίτημα της αντιπολίτευσης να τεθεί σε ψηφοφορία, καθώς η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν αποτελεί Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολίασε ότι "το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εξέλθει από τη βαθιά εσωκομματική κρίση με ανεπιτυχείς κινήσεις εντυπωσιασμού και χωρίς συντονισμό", κάνοντας λόγο για στάση γεμάτη αντιφάσεις.

Ως κυριότερη αντίφαση ανέφερε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την παρουσία του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο εμποδίζει την προσέλευση δικών του πρώην υπουργών Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι έχουν κληθεί κανονικά.

Στο μεταξύ, αγωγή κατά του Θέμου Αναστασιάδη κατέθεσε ο όμιλος Λασκαρίδη, ζητώντας αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αιτία τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο δημοσιογράφος απαντώντας στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δηλαδή ότι τμήμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του τα είχε δώσει ο κ. Λασκαρίδης.
Πηγή: skai.gr