Νέες απειλές Ερντογάν από την G20: Να ξέρουν τα όριά τους οι Έλληνες - Επιμένω πως θα έρθουμε μια νύχτα

Αυτή την φορά οι δηλώσεις του Ερντoγάν δεν έγιναν σε ένα τουρκικό δίκτυο ή ενώπιον τουρκικού κοινού, αλλά σε ένα διεθνές βήμα, αυτό της συνόδου της G-20

Νέες ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας από τον Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά από την σύνοδο της G20. Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέμεινε στην φράση «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» τονίζοντας ότι για εκείνον είναι πολύ σημαντική αυτή η δήλωση.

Όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις σημερινές απειλές του Ερντογάν, καθώς δεν έγιναν «για εσωτερική κατανάλωση» σε κάποιο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά από ένα διεθνές βήμα, την σύνοδο της G20, μπροστά στις κάμερες και τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου και μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος μετά από ερωτήσεις που έγιναν, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Επιμένω στο μια νύχτα θα ρθούμε ξαφνικά. Είναι σημαντική για εμένα αυτή η δήλωση. Πρέπει η Ελλάδα να ξέρει τα όριά της και τους όρους γειτονίας. Όσο και αν γεμίζουν τα νησιά με όπλα, δεν θα τους ωφελήσει. Αν διαβάσουν το παρελθόν, θα δουν τι έχει συμβεί. Όσα είπα, δεν είναι ζήτημα ισχύος, είναι ζήτημα καρδιάς».

Ο Ερντογάν απάντησε και σε ερώτηση για την Κύπρο, μετά την καταδίκη του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός».

Επίσης ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε για τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν ότι του ανέφερε ότι «υπάρχουν μερικές θετικές εξελίξεις στο θέμα των F-16», ενώ έπειτα από τη συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Μακρόν για τα αντιαεροπορικά συστήματα του είπαν ότι «υπάρχουν τεχνικά εμπόδια».

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται εναντίον της Τουρκίας

Ανησυχία στα τουρκικά ΜΜΕ για τα αντιαρματικά όπλα και την πατουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «Το ελληνικό λόμπι τώρα προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση των F-16 και κάνει κινήσεις στο Κογκρέσο. Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει τον αγώνα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας. Με το Ισραήλ ετοιμάζει νέα συμφωνία. Το επόμενο έτος ετοιμάζεται να αγοράσει αντιαρματικά συστήματα τα οποία θα εγκατασταθούν στα σύνορα στον Εβρο.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη στρατιωτική εγκατάσταση στην Ελλάδα. Πρόσφατα εγκαταστάθηκαν οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη βάση της Λάρισας. Επίσης το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ αναμένεται να κάνει κοινές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί συα νότια της Κρήτης. Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στα ανοιχτά της Κρήτης. Οι έρευνες γίνονται στις περιοχές της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης και παραβιάζεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ τάχθηκαν κατά του Ερντογάν που διεκδικεί δύο κράτη στην Κύπρο: «Η μόνη νόμιμη κυβέρνηση είναι η κυπριακή δημοκρατία. Απορρίπτουμε τις δηλώσεις που ζητούν αναγνώριση της 'ΤΔΒΚ'».

Πηγή: skai.gr