Κλείσιμο

Νέα τροπή

Νέες αποκαλύψεις στο θέμα των ομολόγων μετά την παρουσίαση εγγράφων στη Βουλή από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής εμφάνισε τη Δευτέρα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου επέτρεψε ως πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ζημιογόνες αγοραπωλησίες ομολόγων.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου υπήρξε και κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, ενώ στην 20ετία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατέλαβε πολλές θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής έδειξε τον κ. Παπακωνσταντίνου να συναλλάσσεται με την Άρτιον Χρηματιστηριακή (που ελέγχεται ήδη από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για συναλλαγές σε ομόλογα δημοσίου για λογαριασμό ταμείων), μεταξύ 2003 και 2005 συνολικού ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, σε τιμές που παρουσίαζαν σημαντική απόκλιση από τις τιμές που διαμορφώνονταν τις ίδιες ημερομηνίες στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα ταμεία.

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι τα πεπραγμένα της διοίκησής στο ΤΕΟ έχουν γνωστοποιηθεί στους Πέτρο Δούκα και Γιώργο Σουφλιά και είναι στο σύνολό τους κερδοφόρα για το ταμείο.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των ομολόγων, ενώ ο πρόεδρός της, κατά τη συνεδρίαση του ΚΟ ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραμένει στην πολιτική της συγκάλυψης. Πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν ανέφερε εάν θα αποπέμψει το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε θέλει και δεν πρόκειται να κάνει κανέναν απολύτως συμψηφισμό και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει και όχι να κάνει βόλτες γύρω – γύρω από το θέμα.

Τέλος, σε ερώτηση αν μετά από τη συγκεκριμένη καταγγελία της κυβέρνησης έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε το ερώτημα στις δικαστικές αρχές.

Πηγή: Άγγελος Καυκάς