Νέα πυρά από ΠΑΣΟΚ για πυρκαγιές

Στη Χαριλάου Τρικούπη συνεδρίασε την Κυριακή η μία εκ των δύο επιτροπών του ΠΑΣΟΚ που συγκροτήθηκαν με σκοπό να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, καταλόγισε ευθύνες για κομματισμό που είχε ως αποτέλεσμα την αποδιάρθρωση της Πυροσβεστικής, η οποία, όπως ανάφερε "μέσα σε 3,5 χρόνια αποδιαρθρώθηκε, έγινε χώρος αναξιοκρατίας, χώρος κομματισμού, χώρος κομματικής παράλυσης".

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα παραίτησης του κ. Κόη, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι οι αρχηγοί έχουν μόνο επιχειρησιακή ευθύνη και ότι οι πολιτικές ευθύνες βαραίνουν εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση πρωτοφανή ανευθυνότητα να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα το οποίο ήταν γνωστό και αναμενόμενο από το φθινόπωρο του 2006.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με σοβαρότητα και επίγνωση της ευθύνης της και να μην εμφανίζει τα αυτονόητα και υποχρεωτικά από τους νόμους ως "δήθεν πολιτική πρωτοβουλία ή ως δήθεν γενναιοδωρία της".

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επέκρινε τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ, ενώ ο Αλέκος Παπαδόπουλος επανέφερε την πρόταση για συνεδρίαση του Συμβουλίου Επανάκρισης, ώστε "να αρθούν - όπως είπε-, όλες οι δυσμενείς μεταβολές και να επανέλθουν όλοι οι άξιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος".
Πηγή: skai.gr