Νέα πρόκληση Άγκυρας σε Ελλάδα: Σταματήστε προβοκάτσιες κι επιθετικές ενέργειες

Μια προκλητική ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή στρατηγών, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. 

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για να επιτευχθεί η συνεχόμενη ειρήνη και ασφάλεια στο πλαίσιο καλής γειτονίας, διαλόγου και διεθνούς δικαίου και για να προχωρήσει η επίλυση των ζητημάτων προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες, οι παράνομες ενέργειες και οι επιθετικές ενέργειες, οι οποίες αγνοούν τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα της Τουρκίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, η Άγκυρα στάθηκε και στο θέμα του Κυπριακού σημειώνοντας ότι επιθυμεί την οριστική λύση των δύο κρατών και προς την κατεύθυνση αυτή θα λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Ισραήλ τονίζοντας ότι για να μπορεί να έχει ομαλές σχέσεις με την Τουρκία, θα πρέπει να υποχωρήσει από τις λανθασμένες πολιτικές και να σταματήσει τις επιθέσεις στους Παλαιστίνιους. 
 

Πηγή: skai.gr