Νέα κυβέρνηση στη χώρα

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημερώνει το μεσημέρι της Δευτέρας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής αναμένεται να λάβει από τον κ. Παπούλια, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να προβεί σε σημαντικές αλλαγές προσώπων στην νέα δομή της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την Τετάρτη θα γίνει η ορκωμοσία. • • •

Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει τη συγχώνευση υπουργείων, ενώ σε θέσεις υφυπουργών προτίθεται να επιλέξει νέα πρόσωπα.

Θα δώσει επίσης ρητή εντολή σε κυβέρνηση και κόμμα να συνεχιστεί το έργο χωρίς πόλωση και οξύτητα.

Σύμφωνα
με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, η μεγαλύτερη πρόκληση του πρωθυπουργού τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού.

Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με το ύψος του δημόσιου χρέους και τη χειρότερη κατάταξη πιστοληπτικής ικανότητας ανάμεσα στα 13 κράτη μέλη στη ζώνη του ευρώ μετά την Ιταλία.

Συγχαρητήρια Μπαρόζο σε Καραμανλή: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής, ο Ζ. Μπαρόζο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κα • • • • • ι επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας προς τον ελληνικό λαό ο οποίος επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγχαρητήρια στον κ. Καραμανλή απέστειλαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και άλλοι.

Με καταμετρημένο το 99,52% των ψήφων η ΝΔ λαμβάνει 41,84% και 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 38,10% και 102 έδρες, το ΚΚΕ το 8,15% και 22 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,04% και 14 έδρες και το ΛΑΟΣ 3,79% και 10 έδρες.

Η αποχή αγγίζει το 26%.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της VPRC  για τον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr