Νέα επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι: «Ασυγχώρητες καθυστερήσεις»

Nέα επίσκεψη στο Μάτι, και στο Νέο Βουτζά, πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για να ακούσει τα παράπονα, τα αιτήματα και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και των κατοίκων. Στη δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασυγχώρητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και για καθυστέρηση όσον αφορά την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα. «Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να βρεθεί στην περιοχή ένα μήνα μετά την τραγωδία προκειμένου να διαπιστώσει δια ζώσης την πορεία των απαραίτητων έργων. 

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από δύο ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.

Οι κάτοικοι είχαν εκφράσει στη συνάντηση την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, ενώ είχαν επίσης θέλει την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται, όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα, κάτι με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε, λέγοντας ότι θα θέσει τα προβλήματα αυτά. 

Πηγή: skai.gr