ΝΔ: Θεσμικά αδιανόητο ότι ο Πολάκης γνωρίζει τους μάρτυρες - Δίαυλος επικοινωνίας

Για αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με δομές της Δικαιοσύνης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφερόμενη στη «δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους» την οποία το κόμμα χαρακτηρίζει θεσμικά αδιανόητη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση η παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία».

Σύμφωνα με την Πειραιώς, «μετά τη δήλωση Πολάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση προς την κυβέρνηση, και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα, τόνιζοντας ότι «εκείνος και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια». O πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο».

Στο πλαίσι αυτό, ο αρχηγός της ΝΔ διαμηνύει πως απαιτεί «την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis». «Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες» υπογραμμίζει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να αποκαλυφτούν αμέσως οι προστατευόμενοι μάρτυρες, και διερωτήθηκε τι κάνει η εισαγγελία μετά τις σημερινές δηλώσεις του κ. Πολάκη. Ο χρόνος περνάει, σημείωσε, και η εισαγγελία πρέπει να τοποθετηθεί, υπάρχει σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων. Αναμένω δυο προανακριτικές επιτροπές στη Βουλή, μια για την Novartis και μια για την υπόθεση βλημάτων, δήλωσε εξάλλου το πρωί στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως ο Πάνος Καμένος είναι βαθιά εκτεθειμένος.

Μεθοδευμένη συκοφαντία βλέπει πίσω από την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη δικογραφία Novartis και ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, βασιζόμενος στο χρόνο που κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και τις φήμες περί εμπλοκής πολιτικής προσώπων πολύ νωρίτερα από μέσα ενημέρωσης που η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τουλάχιστον προσκείμενα στην κυβέρνηση.

Για ατεκμηρίωτη
 και διάτρητη δικογραφία κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση της Novartis, που βλέπει, επιπλέον, προσπάθεια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

«Προδήλως τα αναγραφόμενα περί εμπλοκής μου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis δύνανται να διεκδικήσουν βραβείο γελοιότητας - αν και μεταφέρουν στη πραγματική καθημερινή ζωή μια καφκική ατμόσφαιρα» δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.

«Ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης» επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με αφορμή την υπόθεση της Novartis. 

«Οι στημένοι ψευδομάρτυρες που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες θα λογοδοτήσουν σύντομα στη Δικαιοσύνη» επισήμανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στο μεταξύ, την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. Όπως είπε, σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις εναντίον του Πρωθυπουργού, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και παντός υπευθύνου.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis