ΝΔ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές μπορεί

Για εσκεμμένη καθυστέρηση να καταφύγει σε εκλογές, υπό το φόβο της λαϊκής ετυμηγορίας, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η ταυτόχρονη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών θα παραλύσει τη χώρα και επαναφέρει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προ ολίγων μηνών ο κ. Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί δημόσια ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές "για μην λειτουργήσουν παραμορφωτικά για την αυτοδιοίκηση". Και τώρα ο ίδιος ξεχνώντας αυτήν την τοποθέτησή του, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα διεξαγάγει την εκλογή για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το ακόμη μεγαλύτερο χάος που θα προκληθεί, καθώς επί μήνες η χώρα είναι βέβαιο ότι θα παραλύσει τόσο σε κεντρικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει πως όλα αυτά έχουν την εξής εξήγηση: «Είναι πια προφανές ότι η Κυβέρνηση τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία και γι' αυτό προσπαθεί να καθυστερήσει όσες εκλογές περνούν από το χέρι της».

Η Πειραιώς συμπληρώνει πως «καθώς όμως η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται άλλο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι η μόνη λύση» και επαναφέρει την πρόταση για εκλογές τον Σεπτέμβριο. «Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά, όπως ισχυρίζεται, ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο. Αν σέβεται, όπως λέει, το λαό, ας τον εμπιστευτεί. Κι αν δεν φοβάται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθεί επιτέλους μαζί της. Με δημοκρατική προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Πηγή: skai.gr