ΝΔ για Τσίπρα: Ας πείσει πρώτα τον Πολάκη να εμβολιαστεί

ΝΔ για Τσίπρα: Ας πείσει πρώτα τον Πολάκη να εμβολιαστεί

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση διχάζει και απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

«O κ. Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αν. υπουργό υγείας της κυβέρνησής του κ. Πολάκη» σχολίασε η ΝΔ για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας τόνισε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση ότι απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πετάξατε το μπαλάκι των ευθυνών για αυστηρούς ελέγχους στις ναυτιλιακές και τους επιχειρηματίες, το κράτος ανύπαρκτο. Έτσι έφτασε κύριοι της κυβέρνησης η Μύκονος, αλλά και άλλα νησιά, να βράζουν από κορονοϊό ενώ σχεδόν το σύνολο των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι... Αγνοήσατε όχι μόνο την έκκλησή μας για ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά, αλλά ακόμα και την ανάγκη να προβλέψει η Πολιτεία για ξενοδοχεία καραντίνας. Με αποτέλεσμα τουρίστες που νοσούν να μην έχουν πού να μείνουν και να διασύρουν τη χώρα διεθνώς... Μόνο 40 ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν στη χώρα. Είναι δυνατόν να επαρκούν»;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διχασμό και σχολιάζοντας την επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους ρώτησε την κυβέρνηση τι θα κάνει με την άλλη μισή Ελλάδα.

«Με την άλλη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε; Και πως πιστεύετε ότι θα είναι ασφαλής η μισή Ελλάδα όταν η άλλη μισή δε θα είναι ασφαλής... Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Σταματήστε αυτή τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθήστε να πείσετε τους πολίτες, όχι να τους εκβιάσετε. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αφήστε το διχασμό και τους διαχωρισμούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr