ΝΔ: Φάμπρικα άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

ΝΔ: Φάμπρικα άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
Κριτική στην κυβέρνηση για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή ασκεί η ΝΔ κάνοντας λόγο για ευτελισμό του Κοινοβουλίου.

Πηγές της ΝΔ τόνιζαν πως «στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους για το μεταναστευτικό η κυβέρνηση διεκδίκησε το ρεκόρ Γκίνες καταθέτοντας 27 (!) άσχετες τροπολογίες για να κλείσει προφανώς όλα τα γραμμάτια που άφησε ανοιχτά το 2018.

Πολλές μάλιστα από αυτές έφταναν στη Βουλή μέχρι και δύο λεπτά προ της έναρξης της συζήτησης και αφορούσαν την έγκριση υπουργικών δαπανών που είχαν απορριφθεί τους προηγούμενους μήνες.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην ολομέλεια για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για αύριο τη συζήτηση του κατά τα άλλα.. κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του κ. Βούτση που αντελήφθη προφανώς ότι ακόμη και ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του» δήλωναν οι πηγές της ΝΔ.

Νωρίτερα, ΚΚΕ και ΠΟΤΑΜΙ είχαν αποχωρήσει, καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί με εύσχημο τρόπο να μπαλώσει την καταστρατήγηση του κανονισμού.