ΝΔ: Απειλή για τη Δημοκρατία οι εξαγγελίες Πολάκη για την Δικαιοσύνη

ΝΔ: Απειλή για τη Δημοκρατία οι εξαγγελίες Πολάκη για την Δικαιοσύνη

Σκληρή κριτική στον Παύλο Πολάκη για όσα ακούγονται να λέει σε βίντεο από διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Διαφθορά, διαφάνεια, δικαιοσύνη» ασκεί με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων - και όσων, δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο. Πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ.Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια «δεύτερη σχολή δικαστών», ή οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ο Παύλος Πολάκης ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας τράπεζας, της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με εθελούσια έξοδο δικαστών.

«Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις» ακούγεται να λέει ο κ. Πολάκης.

«Αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία.

Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr