Κλείσιμο

Ναι στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη

Το Δημοκρατικό Κόμμα τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και κάλεσε την κυβέρνηση να σταθμίσει και να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και να υποβάλει αίτηση για ένταξη το ταχύτερο δυνατό.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας, όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη, στον οποίο συμμετέχουν όλες σχεδόν οι χώρεςμέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα προσφέρει ουσιαστικά πολιτικά και στρατηγικής σημασίας οφέλη στην Κύπρο. Αναφέρεται επίσης ότι θα επιτρέψει στην Κύπρο να διαχειρισθεί καλύτερα τα δικά της συμφέροντα σε σχέση με τα συμφέροντα μεγάλων συμμάχων χωρών. Παράλληλα, προστίθεται, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποκτήσει τόσο σε στρατηγικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τακτικής σημαντικά οφέλη έναντι της Τουρκίας.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι το ΔΗΚΟ υποστηρίζει τη συμμετοχή της Κύπρου σε όλους τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνεπώς, προστίθεται, βλέπει θετικά και την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, δεν περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και ως εκ τούτου κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει τις δικές του θέσεις.

Ο κ. Καρογιάν σχολίαζε την αντίθεση του ΑΚΕΛ στην ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Υπέρ της ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη τάσσεται και το τρίτο κόμμα της συγκυβέρνησης, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.
Πηγή: skai.gr