Κλείσιμο

Ναι στην κατάργηση του άρθρου 86

Υπέρ της κατάργησης του άρθρου του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως είναι η ώρα ο πολιτικός κόσμος της χώρας να αντιμετωπίσει με γενναιότητα και διορατικότητα το θέμα, και ο νόμος πρέπει να καταργηθεί, ώστε οι πολιτικοί και οι υπουργοί να υπαχθούν στις κοινές ρυθμίσεις του δικαίου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η κατάργηση αυτή θα είναι ένα βήμα για την αποκατάσταση του πολιτικού κόσμου στα μάτια της κοινωνίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα "του νόμου για τις κουκούλες", λέγοντας πως τον εξέπληξε αρνητικά ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα κόμματα αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε πως "ο νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες όπως ανακριβέστατα είπε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου", αλλά είναι νόμος που αναφέρεται στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως αντίστοιχος νόμος υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης φέροντας ως παράδειγμα την Γερμανία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο αντίστοιχος νόμος υπάρχει ως ιδιώνυμο αδίκημα για να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του ναζισμού και του ρατσισμού αντίστοιχα.
Πηγή: skai.gr