Να διερευνηθεί η υπόθεση Παυλίδη

Την διαλεύκανση  της υπόθεσης Παυλίδη επιθυμεί η κυβέρνηση δήλωσε ο κ. Καραμανλής το Σάββατο, μετά τις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Εκείνο που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση για να μην υπάρχει καμία σκιά στην τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι εάν ο κ. Παυλίδης δεν παραιτηθεί και προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε • • src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
δυσχερή θέση.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση θα εξαρτάται από την ψήφο του κ. Παυλίδη, με αποτέλεσμα να γίνεται ορατό το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή και της προκήρυξης εκλογών τον Μάιο.

Η κυβέρνηση όρισε για τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τη μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, καλώντας παράλληλα τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παυλίδης καλείται να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό, το οποίο διατέθηκε για αποπληρωμή δανείου της κόρης του, μετά από καταγγελία του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ότι παρέδωσε χρήματα σε δυο συνεργάτες του πρώην υπουργού.

Πηγή: skai.gr