Να ανοίξουν άμεσα οι παιδικοί σταθμοί ζητούν Μπογδάνος και Δούνια

 Να ανοίξουν άμεσα οι παιδικοί σταθμοί ζητούν Μπογδάνος και Δούνια

Το άμεσο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ζητούν με κοινή ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Νόνη Δούνια, θέτοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς με παιδιά σε νηπιακή και βρεφική ηλικία που αν και άνοιξαν οι παραγωγικές δραστηριότητες και πηγαίνουν στις εργασίες τους, δεν έχουν πού να αφήσουν τα τέκνα τους.

‘Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «καθώς η κοινωνία εξέρχεται προοδευτικά από την δέσμη περιορισμών της πανδημίας και η οικονομική δραστηριότητα ξανά ξεκινά, σημαντική δυσκολία για χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθεί να αποτελεί το γεγονός ότι οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί. Όπως συμπεραίνουμε και από τις επικοινωνίες στα βουλευτικά μας γραφεία, είναι πολλές οι οικογένειες που βρίσκονται προ αδιεξόδου, καθώς το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους, στέκεται εμπόδιο στην επιστροφή των γονέων στην παραγωγική διαδικασία.

Συγχρόνως, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι κύριες πρακτικές δυσκολίες που οδηγούν στο να παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί (δηλαδή το θέμα της μάσκας και του σελφ-τεστ), μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πράξη με αξιόπιστες λύσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν οι δύο βουλευτές: 1. Κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών; 2. Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα, ώστε να αυτοί να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό;»

Πηγή: skai.gr