Κλείσιμο

Ν. Βούτσης: Το δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ είναι πόσο λιγότερο θα ηττηθεί

Για την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού
«Ηταν περισσότερο επιφυλακτική από άλλες φορές σε σχέση με τα τεκταινόμενα και οτι είναι μια τοποθέτηση ως προς το ζήτημα της ηγεσίας που σήμερα συζητιέται.
Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν φυσικό να συζητιέται κάτι τέτοιο, δηλαδή η πιθανότητα εναλλαγής ηγεσίας την στιγμή που μάλιστα όλοι οι υπουργοί ή και οι διάδοχοι είναι προφανώς συνυπεύθυνοι στην πορεία, στις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί και τα λοιπά. Αλλά ιδιαίτερα για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και εγώ κρατάω την υπαινικτική αναφορά του προέδρου της Βουλής προ εβδομάδων, ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ και πως ιστορικά έχει διαμορφωθεί. Δηλαδή με κινήσεις, πολιτικά τρυκ, επικοινωνιακές λογικές φαίνεται πως είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί σοβαρά».
Ερωτηθείς αν πιστεύει οτι θα επισπευσθεί ο χρόνος των εκλογών
«Πιθανό, αλλά θα είναι σε σχέση με το κατά πόσο οι πολιτικές προσδοκίες που έχουνε καλλιεργήσει θα μπορούν έστω και κατ` ελάχιστο να περιμένουν ότι θα αποδώσουν κάτι. Από ένα σημείο και ύστερα νομίζω ότι το δίλημμα που θα μπει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι πόσο λιγότερο να ηττηθεί και όχι πως ενδεχομένως θα κέρδιζε τις εκλογές. Έχει αυτοπαγιδευτεί και στον εκλογικό νόμο και στην φιλοσοφία που αυτός έχει αλλά και στην επιμονή, στον εξωραϊσμό των πολιτικών που έχει ασκήσει. Αυτό είναι μια παγίδα από την οποία δεν μπορεί να βγει ο κύριος Σημίτης όσες μέρες και αν μιλάει την βδομάδα και όσες ώρες και αν μιλάει, είναι συνεχώς σε μια τέτοια λογική εξωραϊσμού».
Πηγή: skai.gr