MRB: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 8,2 μονάδων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες ενώ τεράστια είναι η διαφορά σε ο,τι αφορά την παράσταση νίκης. Το 62,2% των ερωτηθέντων προβλέπει νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές και μόνο το 23,4% του ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται οριακά ο κύριος Σημίτης, με διαφορά μισής μονάδας. Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, η Ν.Δ. υπερέχει του ΠΑΣΟΚ κατά 6,3%. Χαμηλή είναι η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος που φθάνει το 69,3%, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ έχει φθάσει το 91,6%. Τέλος το 57,8 των πολιτών έχει εξαιρετικά κακή εικόνα για τη σημερινή κυβέρνηση.
Αντιδράσεις
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τόνισαν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν επηρεάζουν την κυβέρνηση. «Οι δημοσκοπήσεις δε μας απασχολούν και δεν κομίζουν τίποτε καινούριο »δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ - πρόσθεσε - ήταν πάντα πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά μπροστά στην κάλπη, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές.

Εκλογές ζητά ο ΣΕΒ

`Εντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΕΒ, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση από το παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα. «Οι εκλογές προκηρύσσονται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αν ήταν στο δικό μας χέρι θα τις κάναμε νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην αναφέρεται στο θέμα των τιμών, καθώς - όπως ισχυρίστηκε - προκαλεί ζημιά στην οικονομία.
«Οι εκλογές θα γίνουν την Ανοιξη, θέλω να πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές δεν εντάσσονται σε πολιτικές σκοπιμότητες» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
« Δεν είναι δική σας αρμοδιότητα το πότε θα γίνουν εκλογές», απάντησαν στον ΣΕΒ οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Χρυσοχοίδης, και υπεραμύνθηκαν της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Πηγή: skai.gr