Μπακογιάννης: Θα είναι αβίωτη η Αθήνα αν δεν τη θωρακίσουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίασή του.

«Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και κλιματικής απειλής και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δεν θωρακίσουμε την πόλη μας, η Αθήνα σε μερικές δεκαετίες θα είναι αβίωτη» είπε ο δήμαρχος. Οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές τόνισε «ήταν άλλο ένα καμπανάκι. Δεν έχουμε ούτε άλλοθι ούτε δικαιολογίες».

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου θα έχει «διαπαραταξιακή συναίνεση. Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, η προστασία της πόλης, η πράσινη ασφάλεια, ξεπερνά τη θητεία ενός δημάρχου ή μιας Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι θέμα της Αριστεράς ή της Δεξιάς. Δεν έχει να κάνει ούτε με τον καπιταλισμό ούτε με τον σοσιαλισμό. Αλλά με τη δυνατότητα των πόλεων να διεκδικήσουν το μέλλον τους». Επίσης υπογράμμισε ότι ναι μεν πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα αλλά απαιτεί τοπικές λύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ