Κλείσιμο

Μπακογιάννη: Ώρα αποφάσεων για Τουρκία

Ευρω-τουρκικές σχέσεις, Μεσανατολικό, κατάσταση στα Βαλκάνια και στο Κόσοβο απασχόλησαν τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την Κοντολίζα Ράις, στην Ουάσινγκτον. Συζητήθηκαν επίσης το θέμα των Σκοπίων καθώς και η άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.
Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε στην Αμερικανίδα ομόλογό της ότι η Αγκυρα έχει αναλάβει την υποχρέωση να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ενώ εκτίμησε ότι η Τουρκία βρίσκεται «σε ώρα αποφάσεων».
Ακόμα, πρόβαλε την ελληνική θέση για το Κόσοβο σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή και από τα δύο μέρη και να στηριχθεί η Σερβία στην προοπτική της να ενταχθεί στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
Σε δηλώσεις της τόνισε ότι υπήρξε εκτενής ανάλυση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, όπου η προσοχή είναι στραμμένη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Χαβιέ Σολάνα εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Πηγή: skai.gr