Μπακογιάννη για τρομοκρατία - Κυπριακό - Μεσανατολικό

Στα κρίσιμα διεθνή θέματα αναφέρθηκε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία στη ρίζα της είναι να προωθήσουμε την ανεκτικότητα, την αμοιβαία αποδοχή και πάνω απ` όλα τη δυνατότητα όλων να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία αγαθά για τη ζωή.
Για το Μεσανατολικό τόνισε ότι εάν αποτύχουν οι προσπάθειες για άμεση ειρήνευση στην περιοχή, θα πληρώσουμε όλοι ένα βαρύ τίμημα.
Για το Λίβανο υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά η απόφαση του ΟΗΕ, για το Ιράκ επισήμανε τον κίνδυνο για έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, ενώ αναφερομένη στο Κόσσοβο εξέφρασε την ελπίδα για βιώσιμη συμφωνία που θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.
Τέλος, για την Κύπρο επεσήμανε ότι στόχος παραμένει μια λύση στην οποία θα συμφωνήσουν οι δύο κοινότητες, χωρίς διαιτησία και στενά χρονοδιαγράμματα, η οποία θα εγκριθεί μετέπειτα με δημοψηφίσματα. Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ ανέφερε στην ομιλία του ότι «ο ΟΗΕ παραμένει η μοναδική στέρεη βάση για την επίλυση του Κυπριακού». «Η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου εξακολουθούν να υποστηρίζουν την αποστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλ.
Την ερχόμενη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η κα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την ομόλογό της Κοντολίζα Ράις.
Πηγή: skai.gr