«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το Πολίτευμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής που ανέδειξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια σπουδαία νομικό, σπουδαία δικαστή, και προσωπικότητα που «ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το  οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή και πως σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον.

«Η χώρα μας  εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή. Θέλω και πάλι να ευχηθώ στην κ. Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας». 

Πηγή: skai.gr