Μητσοτάκης: Βαδίζουμε προς εκλογές

Για αυτό να ρωτήσετε, το μαντείο των Δελφών απάντησε  ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους στα Χανιά για το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον Αγροτικό Αύγουστο, στις οποίες έδωσε το παρών, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο κλίμα των ημερών είπε: Σε αυτό το τόπο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό αρκεί να καταλάβομε πώς σε αυτό τον τόπο χρειαζόμαστε να κουβεντιάζομε ήρεμα και πολιτισμένα τα πραγματικά προβλήματα να αποφεύγομε υπερβολικές εξάρσεις, υπερβολικούς χαρακτηρισμούς και υπερβολική αντιπαράθεση.

Εκλογικα σενάρια Ασφαλώς βαδίζομε προς εκλογές αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς θα πρέπει να αποχαλινωθούμε. Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν σε ένα κλίμα πολιτισμένο επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για νίκη της ΝΔ λέγοντας: Ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την επιθυμία του και νομίζω ότι η ΝΔ στην δεύτερη τετραετία θα ολοκληρώσει ένα έργο το οποίο μόλις άρχισε και το οποίο χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια.

Για το θέμα των πυρκαγιών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε: Δεν μπορούν να ανέχονται οι τοπικοί παράγοντες τους εμπρηστές και να τους καλύπτουν ίσως από υπερβολική ευαισθησία που μπορώ εν μέρει να καταλάβω αλλά δεν δικαιολογώ.

Είναι ανάγκη να βοηθήσει η ίδια η τοπική κοινωνία κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές για τις 23 ή 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετά το 15Αύγουστο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας δήλωσε ότι ο ίδιος σχεδιάζει το πρόγραμμά του σε βάθος τετραετίας. Είπε επίσης ότι ΔΕ θα πάει διακοπές γιατί πρέπει να προχωρήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.


Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι, αυτά έχουν απαντηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν και έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.


Να δώσει την ημερομηνία των εκλογών άμεσα και δεσμευτικά κάλεσε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Νίκος Βούτσης.
Πηγή: skai.gr