Μητσοτάκης: Τολμηρές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ για την οργάνωση του κράτους

«Η οργάνωση του κράτους θα αποτελέσει αντικείμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την  κυβέρνηση της ΝΔ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο Άργος.
 
«Αντιμετώπισα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, τους Έλληνες πολίτες με ειλικρίνεια και πολιτική εντιμότητα. Τους ζήτησα να ξεφύγουμε από το τοξικό κλίμα της πόλωσης και να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι όπως την ονειρευόμαστε όλοι. Τους ζήτησα να σταματήσουμε να διχάζουμε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε λίγους και σε πολλούς και να δώσουμε, όλοι μαζί, έναν αγώνα για να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Είπα πολλές φορές ότι δεν είμαι εδώ για να ‘’τελειώσω κανέναν’’. Είμαι εδώ για να ενώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Και θέλω με αυτή την ευκαιρία -και εδώ  από την Αργολίδα- να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες που δεν μας ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές και να τους ζητήσω να μας αξιολογήσουν αυστηρά κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου μέχρι την 7η Ιουλίου. Να συγκρίνουν τα προγράμματά μας, να συγκρίνουν όμως και το ήθος και το  ύφος με το οποίο πορευόμαστε πολιτικά. Την αντίληψή μας για το πως πρέπει να λειτουργεί  η Δημοκρατία, τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τη σημασία την οποία δίνουμε στο να προχωρήσουμε όλες και όλοι ενωμένοι. Και είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι η ΝΔ  σε πέντε εβδομάδες από τώρα θα ολοκληρώσει το κεφάλαιο το οποίο ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα και η μεγάλη πολιτική αλλαγή  θα γίνει πράξη. Για να φύγουμε, όλες και όλοι μαζί, μπροστά και να χτίσουμε μια πιο φωτεινή Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «θα είναι πολλές οι προκλήσεις της επόμενης μέρας και όχι μόνο για εμάς. Θα είναι πολλές οι προκλήσεις για όλους τους αιρετούς, για τους Περιφερειάρχες, για τους Δημάρχους. Θα επαναλάβω αυτό το οποίο μου φώναξε ένας συμπολίτης μας μέσα: “Κυριάκο φτιάξε κράτος”. Κράτος χρειάζεται η χώρα πάνω απ’ όλα. Κράτος προς όφελος όλων των πολιτών. Αλλά το κράτος δεν είναι μόνο το κεντρικό κράτος, είναι οι Δήμοι, είναι η Περιφέρεια. Την επόμενη μέρα η οργάνωση του κράτους -τι κάνει το κεντρικό κράτος, τι κάνει η Περιφέρεια, τι κάνουν οι Δήμοι- θα αποτελέσει αντικείμενο τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την  κυβέρνηση της ΝΔ. Για να γίνει η ζωή όλων των πολιτών όχι μόνο καλύτερη, αλλά πιο εύκολη. Για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να διευκολύνουμε  τους πολίτες, ειδικά τους νέους,  να έρχονται σε επικοινωνία με το κράτος».
Πηγή: skai.gr