Μητσοτάκης: Το άσυλο θα καταργηθεί - Το αίσχος στα ΑΕΙ θα τελειώσει

"Με τη ΝΔ τα ανώτατα ιδρύματα θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών και κάθε λογής τραμπούκους. Δεν θα υπάρξει χώρος για κατάληψη από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Όσοι σήμερα ασχημονούν στα πανεπιστήμια θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ώρα του Πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για "μαφία που φοράει κουκούλες". 

"Αν τα πανεπιστήμια θέλουν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο προστασίας τους, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε...Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, τα πανεπιστήμια θα έχουν την προστασία που έχει ο δημόσιος χώρος. Το αίσχος που πάει να επικρατήσει, θα τελειώσει. Η γνώση θα προστατεύεται" επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατέθεσε επίκερη ερώτηση στον κ. Τσίπρα για την ανομία στα πανεπισήμια.

‘’Φαίνεται ότι αναθέτετε τον ρόλο της Αστυνομίας στο ‘ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα’... Για να καταλάβω, ανοίξατε τις πόρτες του πανεπιστημίου στην ανομία και ζητάτε από τους φοιτητές να την αντιμετωπίσουν με αυτοδικία, προκείμενου να διαφυλαχθεί τάχα το άσυλο;’’ διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ‘’αυτό που άλλοτε λέγαμε ‘Πανεπιστημιακό Άσυλο’ έχει καταλυθεί από τους γνωστούς - άγνωστους τραμπούκους. Έχει γίνει ‘Παραβατικό Άσυλο’. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο... Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια. Είναι δραστηριότητες του κοινού ποινικού δίκιου. Και την ιδία ώρα οι διαβόητες συλλογικότητες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια’’.

‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα γιατί, απλούστατα, δεν θέλει. Προκύπτει αβίαστα από το αχαρακτήριστο πόρισμα Παρασκευόπουλου. Εκεί που ως λύση προτείνεται να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ για να μην τα ζηλεύουν οι κλέφτες’’ σχολίασε σκωπτικά.

Τη, σημερινή ερώτηση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ‘’τη συνυπογράφουν άτυπα και 1.500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν: ‘Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, που τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη Δύση του ηλίου’… Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα’’.

‘’Ώς πότε θα ανέχεστε τον κάθε ροπαλοφόρο να αποφασίζει ποιος θα μπει στο Ελληνικό πανεπιστήμιο; Î•Î¯Î¼Î±ÏƒÏ„ε με το φοιτητή, και όχι με τον κουκουλοφόρο και τον υπόκοσμο. Είμαστε με τη νομιμότητα… Φτάνει πια, δεν πάει άλλο αξίζουμε καλύτερα από αύτη την ντροπή’’ σημείωσε.

Δευτερολογία Μητσοτάκη

“Κ. Τσίπρα η απάντηση σας με προβλημάτισε… Είτε μιλούσατε σαν να μην αντιλαμβάνεστε καθόλου τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα είτε κάνατε ότι δεν ακούσατε’’ παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον πρωθυπουργό στη δευτερολογία του.

Έκανε λόγο για εικόνας πλήρους εγκατάλειψης και αχούρι, διαψεύδοντας τον κ. Τσίπρα που είπε ότι ανάλογα φαινόμενα ανομίας συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. ‘’Έχετε πάει ποτέ στην Πατησίων;’’ διερωτήθηκε. 

Υπάρχει, τόνισε πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που να παρουσιάζει την εικόνα του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ; 
Ισχυρίζετε ότι δυσφημούμε το ελληνικό πανεπιστήμιο επειδή αναδεικνύουμε ένα πρόβλημα.

"Επιτρέπεται στα γκρουπούσκουλα να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση για την επόμενη μέρα, για να κάνουν σε μια νέα κυβέρνηση ό,τι έκαναν το 2008 όταν τους κλείνατε το μάτι; Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Θεωρείτε λογικό να υπάρχουν μέσα στου χώρους πανεπιστημίων συλλογικότητες που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ένοπλης βίας, να απειλεί καθηγητές και φοιτητές; Ποια είναι η θέση σας;"

"Το Columbia, που αναφέρατε ότι συμπράττει με το ΕΜΠ, είναι ιδιωτικό μη κερδοσκόπικο πανεπιστήμιο κ. Τσίπρα... Εσείς γιατί δεν επιτρέπετε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Είστε αναχρονιστές, είστε υποκριτές" δήλωσε. 

‘’Να προγραμματίσουμε την επόμενη Παρασκευή να μιλήσουμε και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και μετά για το προσφυγικό… Για να μη μας λέτε ότι κάνουμε ερωτήσεις για τη βία και την ανομία’’ σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.