Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ : Εκλογές το 2023. Η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για ασφαλιστικό

Εκλογές το 2023, είμαστε κυβέρνηση τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Τόνισε πως η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Ειδικότερα για τον νόμο Κατρούγκαλου ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε. Εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε. Πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά.  Το συνολικό όφελος θα είναι σημαντικό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε σημαντικά την ασφαλιστική συνείδηση. Ένα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ. Δεν έχω αμφιβολία ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αποσύνδεση θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων».

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr