Μητσοτάκης στους FT: Το Σύμφωνο Σταθερότητας θα αλλάξει προς το καλύτερο για την Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, δίνοντας στα κράτη-μέλη μεγαλύτερη ευελιξία στο μέτωπο των δημόσιων επενδύσεων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στους «Financial Times» στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν εντός της ΕΕ, «το Σύμφωνο θα αλλάξει και θα ενσωματωθούν τα διδάγματα από την πανδημία και την οικονομική κρίση» που έπληξε την ευρωζώνη την προηγούμενη δεκαετία.

«Θα υπάρξει αλλαγή στο πλαίσιο και δεν θα λειτουργήσει σε βάρος μας. Οποιαδήποτε βελτίωση θα λειτουργήσει προς όφελός μας», είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τους FT, ενόψει των εντατικών συζητήσεων για τους δημοσιονομικούς κανόνες που αναμένεται να γίνουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους επόμενους μήνες, ειδικά αφότου ορκιστεί η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.

Τόνισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση τα δημοσιονομικά δεδομένα στην Ελλάδα δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας, προσθέτοντας πως η χώρα δανείζεται από τις αγορές με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

«Οι επενδυτές φαίνεται ότι αισθάνονται ασφάλεια όσον αφορά την πολιτική κατάσταση. Είμαστε μία σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr