Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης και στην Ελλάδα η αντιπροεδρία στον Σχοινά

Ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για τον ίδιο τον κ. Σχοινά, όσο και για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Κομισιόν από τον έλληνα αξιωματούχο. Όπως επισημαίνει, το χαρτοφυλάκιο του μεταναστευτικού που ανέλαβε ο κ. Σχοινάς είναι κρίσιμο  για την ΕΕ και για τη χώρα μας.

«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πρόκειται για μια ισχυρή ομάδα που συνθέτει διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις και γεωγραφικές αναφορές. Κι ας μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη Επιτροπή που θα έχει γυναίκα στην κορυφή της» σημειώνει ο πρωθυπουργός.
 
Όπως επισημαίνει, η ανάθεση στον άξιο και έμπειρο Μαργαρίτη Σχοινά της Αντιπροεδρίας της Κομισιόν για την Ασφάλεια, την Μετανάστευση και την Κινητικότητα αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο, αλλά και την Ελλάδα. Που αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται, πια, σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή. Και ότι η πατρίδα μας αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια.

Γιατί η προστασία των συνόρων, συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις. Ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα, η Ελλάδα ως χώρα-σύνορο της Ευρώπης υπολογίζει πολύ στον νέο Αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Το Μεταναστευτικό, άλλωστε, είναι κρίσιμο και για την Ένωση και για την Ελλάδα!
 
«Θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι την Πρόεδρο και τους νέους Επιτρόπους. Και, βέβαια, τον Αντιπρόεδρο Σχοινά, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του από την κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα -και εγώ προσωπικά- προσβλέπουμε σε μία παραγωγική συνεργασία. Για το κοινό μας καλό, για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. 
Πηγή: skai.gr