Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Αναλάβετε τις ευθύνες σας - Οφείλετε να δώσετε το παράδειγμα

Τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο κατά τη συνάντησή τους στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους, και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Τη Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος διεμήνυσε ότι δεν συναινεί στην κυβερνητική απόφαση για κλειστούς ναούς τα Θεοφάνεια, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η στάση αυτή της ΔΙΣ, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει στα Θεοφάνεια το λάθος που έκανε με τη συρροή πιστών στην εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους.

 

Πηγή: skai.gr