Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα (VIDEO)

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έσπευσε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα, καθώς, όπως υποστήριξε, μία συζήτηση μόνο για τον Πολάκη θα ήταν άβολη.

Ο αρχηγός της ΝΔ ταύτισε μάλιστα ολόκληρη την κυβέρνηση με την «αλαζονική, επιθετική και εν τέλει φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας» όπως είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε ορισμένα από τα μέλη της ότι αντάλλαξαν τις αρχές τους με τις καρέκλες.

«Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας, όλοι μαζί είστε Πολάκης» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην παραδοχή ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να φτάσει εκεί ο διάλογος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «καμία άλλη χυδαία αναφορά» στην οικογένειά του. Προειδοποίησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι την Τετάρτη έβγαλε τον Πολάκη που κρύβει μέσα του.
  
«Μίλησε σε ύφος ανοίκειο και απαράδεκτο» είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θυμάται ποτέ κανέναν πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος σε οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο.
  
«Είναι και αυτό ένα από τα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μαζί του και θα φύγει μαζί του» τόνισε.

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης την Πέμπτη, χαρακτήρισε τον «Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα» μια μορφή φασισμού.

«Και "πριν αλέκτορα φωνήσαι", ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: «Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία - αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε - και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών».

«Η Δημοκρατία είναι μία. Το Σύνταγμα είναι ένα» αντέτεινε.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι κακώς ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, «χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές».

Ο επικεφαλής της ΝΔ χαρακτήρισε την συζήτηση για τις διακοπές του πρωθυπουργού καθαρά πολιτική εξηγώντας αφενός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προσωπική ζωή και αφετέρου ότι οι διακοπές του οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές.

«Γιατί δεν τις δημοσιοποιήσατε ;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι «όταν κάνεις πανάκριβες διακοπές σε κότερο λίγες μέρες μετά το Μάτι πρέπει να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες. Ηθική ανωτερότητα δεν έχει εξορισμού καμία παράταξη.»

Σχολιάζοντας τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι πολίτες είναι όμηροι της βίας των κουκουλοφόρων, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να δημοσιοποιήσει την έρευνα από για τον Κουφοντίνα, τουλάχιστον παρεξηγήσιμη.

«Θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέμματα για την 13η σύνταξη, χαρακτηρίζοντάς την προεκλογικό επίδομα.

«Δεν είναι 13η σύνταξη, πάλι ψέμματα λέτε, είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Το δίνετε χωρίς να ντρέπεστε πριν τις εκλογές μπας και καταφέρετε να ανακόψετε την συντριβή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, εθνική κάλπη, εκτιμώντας ότι θα πάρουν τη μορφή ψήφου αποδοκιμασίας «κατά της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά.

«Οι πολίτες θα δώσουν ψήφο στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τέλος τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί, όπως ο ίδιος εκτιμά, το βράδυ της 26ης Μαΐου, να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές για να δώσει τη δυνατότητα στο λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Πηγή: skai.gr