Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι η επενδυτική έκπληξη τα επόμενα χρόνια

Πεπεισμένος πως τα επόμενα δύο με τρία χρόνια η Ελλάδα θα αποτελέσει την θετική έκπληξη στην προσέλκυση επενδύσεων δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNΝ.

Ενόψει των τριών φετινών εκλογικών αναμετρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα, λέγοντας πως υπάρχει λόγος να δώσουν ψήφο στην χώρα μας στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Κάλεσε επίσης της ελληνικές επιχειρήσεις να επαναφέρουν τις καταθέσεις τους στις εγχώριες τράπεζες, εκτιμώντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να επαναπατριστούν 12 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ενισχύσουν την ρευστότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα νεότερα στοιχεία της Eurostat καταδεικνύουν πως το 2018 η χώρα μας ήταν ουραγός στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο σχηματισμός πάγιου κεφαλαίου ανήλθε στο 11,1% του ΑΕΠ, ήτοι περισσότερες εννέα μονάδες χαμηλότερα από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερφορολογεί του πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται «ιδιαίτερα πιεσμένοι».

Σημείωσε πως σχέδιό του είναι να μειώσει τον συντελεστή φορολόγησης για τις επιχειρήσεις στο 20% – προκειμένου να ωφεληθούν πρωτίστως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα επωμίζονται μεγάλους φόρους και εισφορές – και παράλληλα να πέσει ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% για να δοθεί ανάσα στην μεσαία τάξη.

Η μείωση της φορολογίας θα λειτουργήσει επίσης στα μάτια των διεθνών αγορών ως θέλγητρο για την προσέλκυση «παραγωγικών επενδύσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως σήμερα οι επίδοξοι επενδυτές αποθαρρύνονται από την υψηλή φορολογία.
Πηγή: skai.gr