Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά - τρομοκρατία

«Δεν μπορεί να γίνει λόγος για νέα εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το 1992 οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει για την επίλυση διμερών διαφορών με την Τουρκία στη βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη πολιτική άντεξε και συνεχίστηκε και μετά τα Ιμια και επί Γιώργου Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι σταθερά δηλωμένη, όπως και η υποβοήθηση και ενθάρρυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, στην οποία διαφωνεί μόνο το ΚΚΕ.
Αναφερόμενος στη Χάγη, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή το γεγονός ότι μπορούμε να πάμε για αρκετά θέματα, αλλά ποτέ για την οχύρωση των νησιών, σημειώνοντας ότι η Χάγη είναι το τέρμα του δρόμου.
Ερωτηθείς, τέλος, για το θέμα της τρομοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει τελειώσει. «Το ίδιο έχει πει με μισόλογα και ο κ. Χρυσοχοϊδης», σημείωσε, καταλήγοντας: «θα πρέπει να έχουμε πάντα το νου μας».
.
Πηγή: skai.gr