Μητσοτάκης: Εφόσον ο Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί

Βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις  ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και θα επιβραβεύσουν την ΝΔ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να μεταβεί στο Ζάππειο και να δηλώσει πως παραιτείται ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές εντός 4 εβδομάδων, εξήγησε.

"Λαμβάνω μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις κάλπες οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση  επανέλαβε ο κος Μητσοτάκης ζητώντας εκ νέου ευρεία και μεγάλη εκλογική νίκη.

13 Σύνταξη


Αναφερόμενος στο μέτρο της επαναφοράς της 13ης σύνταξης ο κος Μητσοτάκης σχολίασε πως ο κ. Τσίπρας, δίνει μεν ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο, πρόθεση της ΝΔ δε, είναι να ψηφίσει θετικά.
 
Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε πως σαφώς το θετικό μέτρο είναι δώρο προεκλογικού χαρακτήρα από την κυβέρνηση, καθώς η 13η σύνταξη δίνεται τον Δεκέμβριο.

Τόνισε μάλιστα πως εάν ο Πρωθυπουργός δεν κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου που εισηγήθηκε η ΝΔ θα είναι υποκριτής 

Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
 
Ο κος Μητσοτάκης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ανάπτυξη της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέλει να αυξήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπργμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.
 
Εμείς μιλάμε για τους πολλούς, όχι ο Τσίπρας

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι. 

Παράλληλα δε παρέλειψε να υπενθυμίσει πως ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε φωνάζοντας "Go back Κυρία Μέρκελ" και πλέον καπνίζει πούρα και πηγαίνει σε θαλαμηγούς.

"Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν,.", πρόσθεσε εκτός των άλλων ο κ. Μητσοτάκης.   

Κρύα αστεία Τσακαλώτου


 Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά,  είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας όμως πως ορισμένες φορές τα αστεία του μοιάζουν να έχουν βγει από το ψυγείο.
      
" Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο." 

Ασφάλεια

«Πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα, διεμήνυσε ο κος Μητσοτάκης δηλώνοντας πως θα επιληφθεί για προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου. 

Παράλληλα ο κος Μητσοτάκης προανήγγειλε την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών που θα απορροφηθούν από τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ, την οποία η Νέα Δημοκρατία στοχεύει να επαναφέρει.

Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

      
Αυτοί που τα σπανέ, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν, συμπλήρωσε.

 Μάτι

 Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

 Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων και εντάσεων με την Τουρκία εξέφρασε πως είναι ανάγκη να γίνει ξεκάθαρο πως επιθυμούμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική.

" Θα κάνουμε ότι πρέπει κι εμείς και η Κύπρος και η Ευρώπη.", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Στοχοποιήθηκε η σύζυγος μου

Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής.

Παράλληλα επέμεινε πως δεν έχει πει τίποτα ανακριβές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλει συγγνώμη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει διάθεση να επαναλάβει τα όσα είπε.

 Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Κυβερνητική αντεπίθεση

Σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Τον κατηγορεί ότι όχι μόνον αρνήθηκε να εγγυηθεί την 13η σύνταξη, αλλά πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μάξιμου ο πρόεδρος της ΝΔ «εγγυάται την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ