Μητσοτάκης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από τον Σεπτέμβριο. «Δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Star. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Πρόκειται για μία στοιχειώδη κίνηση αυτοπροστασίας», τόνισε προσθέτοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και ραντεβού.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, ανέφερε ότι η κοινωνία δεν θα άντεχε ένα πιο σκληρό απαγορευτικό ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν επιβάλλει η κυβέρνηση τις απόψεις της στην επιτροπή των ειδικών», αλλά δέχεται τις εισηγήσεις τους και παίρνει τις αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος.

Ερωτηθείς για την εστίαση, εκτίμησε ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα, σε εξωτερικούς χώρους.

Σχολιάζοντας την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την ενημέρωση, απάντησε ότι «πιστεύω ότι λείπει», υπογραμμίζοντας ότι «ο ίδιος πήρε την απόφαση» και «ένας από τους λόγους είναι ότι στοχοποιήθηκε χυδαία».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μίας νέας επίταξης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εάν χρειαστεί νέα επίταξη στον ιδιωτικό τομέα θα το πράξει, σημειώνοντας ότι το παρόν σχήμα «δουλεύει καλά». 

 

Πηγή: skai.gr