Τελείωσε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσίπρα: Προβληματισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. 

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από το κλίμα στη συνάντηση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την κατάσταση, όλα θα εξαρτηθούν από τις εσωκομματικές αντιδράσεις». Σε λίγο θα κάνει δηλώσεις από το γραφείο του. 

Ο διάλογος των δύο ανδρών

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πότε επέστρεψες; Τι πρόλαβες να κάνεις;» και στη συνέχεια του έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ,. «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό. «Γενικά έχω καλή σχέση με το νερό και τη γυμναστική» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή (θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα τη Δευτέρα) ο πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να αναδείξει τόσο τα πολιτικά οφέλη από τις επαφές του με την αμερικανική ηγεσία, αλλά και τα οικονομικά με βασικές συζητήσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, στον απόηχο και της συμφωνίας του αγωγού EastMed. Eπίσης θα υπάρξει και ενημέρωση για τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο. 

To υπόλοιπο πρόγραμμα αναλυτικά 

Στις 13.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχθεί την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πηγή: skai.gr