Μηταράκης: Σε στρατόπεδο στις Σέρρες όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου

Σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, θα μεταφερθούν οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, από την ημερομηνία δηλαδή που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη, το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και εκτίμησε ότι «από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση».

Τέλος, επισήμανε ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ